Zorgboerderij.

img_0324

Samen een eindje op.

Moet je er even uit?
Laten we dan samen een eindje oplopen op de Elferink Hoeve.

De Elferink Hoeve.

De Elferink Hoeve is een kleinschalig bedrijf met 2,5 ha. weiland.

We houden Ouessantschapen, Lakenvelder koeien, paarden, pony’s, kippen, parelhoenders, een kalkoenenstelletje, konijnen, katten en de hond Willy.

Daarnaast hebben we een groentetuin, een grote siertuin rond het huis met een mooie poel in het weiland ervoor en een houtsingel langs het weiland en knotwilgen aan de rand van de sloot

Wie wonen er op de Elferink Hoeve?

Op de Hoeve wonen: ondergetekende Gea (1961) de boerin, mijn man Luit (1957) die buitenshuis werkt, onze dochter Hielke (1994) en de tweeling Djouke en Sieuwe (2000).
Daarnaast logeren er in het weekend of in de vakantie één of meerdere kinderen op de Hoeve die dan natuurlijk ook bij ons horen.

Wat kun je op de Elferink Hoeve doen?

Je kunt helpen met veel van de werkzaamheden op de boerderij.

Het zorgen voor de dieren, de stallen schoonhouden, werken in de moestuin of de bloementuin of mij helpen met het werk binnenshuis zoals wassen en poetsen.

Structureel (altijd):

Dieren verzorgen en stallen uitmesten, schoffelen en wieden, zaaien en oogsten, gazon maaien en kantjes knippen, heining contoleren, auto’s wassen, krachtvoer voor de dieren halen, snoeien van planten en bomen en het erf netjes houden. Incidenteel (soms): houtwal snoeien, wilgen knotten, heining repareren, schuren en oliën van tuinmeubelen, gebouwen en machines onderhouden en als het weer het toelaat hooien.

We hebben ook een gastenverblijf voor agrotoerisme wat ook aangepast is voor mensen met een lichamelijk handicap, het is rolstoelvriendelijk. Daar kan ook een taak liggen voor jou.

De tuin erbij moet netjes zijn en binnen moet het schoon en opgeruimd zijn.
Dat is een hele boel. En dan heb ik vast nog niet eens alles gehad.
Heb je er al zin in of mis je iets!
Neem gerust contact op. Wil je alleen komen spelen en of logeren?
Dat mag ook!

Wat kan de Elferink Hoeve voor jou betekenen?

Als kind wilde ik altijd boerin, juf of zuster worden. Ik woon en werk op mijn boerderij. Ik heb 20 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt en daarna nog 18 jaar in het regulier onderwijs. Ik zorg voor mijn man en kinderen en anderen die dat nodig hebben. En we proberen voor de logeerkinderen een fijne logeerboerderij te zijn.

Graag wil ik ook een stukje zorg voor jou op me nemen. Misschien moet je er thuis zo nu en dan even tussen uit of lukt het op school niet zo goed waardoor je even afstand moet nemen.

Dan ben je meer dan welkom aan de keukentafel op Klein Moorst.
We gaan samen aan de slag en drinken er een lekker glas limonade bij.
Zo trekken we samen een eindje op.

Heb je nog vragen of wil je een keer komen kijken? Bel gerust.

Tot ziens,
Gea.

Samen een eindje op.